2020-05-17
前排手頭上太多野忙,難得搞掂哂啲野,所以今個weekend就去咗西營盤chill吓。今次黎到依間coffee shop叫Tuckshop by Social Club,好開心一入黎就有得坐低。環境好舒服,仲要咁啱果日撞到個friend,同佢隻黑柴玩左陣🥰我成日覺得寵物friendly嘅coffee shop係一個bonus黎,可以一路chill一路睇下啲狗仔嘅得意樣開心下🐶-Dusk Till Dawn $45入面有竹炭、雲呢拿、蜜糖、奶同espresso。睇樣已經知道杯野打卡一流📸,但味道比想像中好,因為本身以為會好甜,但佢又唔會喎,少少甜又唔會搶走咖啡嘅香味,仲有少少竹炭嘅香襯托,幾特別👍🏻Pork Chop Cutlet Bowl $85依碗飯又係另一個驚喜,個豬扒食落就知佢係即炸🐷炸得啱啱好夠脆夠金黃,完全唔似啲二三流嘅炸豬扒灘到個皮韌哂。層麵衣緊緊der抱住豬扒,唔會甩皮甩骨,仲有鎖住入面啲肉汁汁,好juicy啊💦~而碗飯嘅米亦都粒粒分明,不過啲豉油落多咗少少,好在有粒溫泉蛋中和返🥚間Coffee shop平時都會有不定期嘅活動同workshop舉辦,亦都見到有唔少人帶埋部電
Dusk Till Dawn $45
Pork Chop Cutlet Bowl $85
間Coffee shop平時都會有不定期嘅活動同workshop舉辦,亦都見到有唔少人帶埋部電腦黎chill住做野。而間鋪嘅店員亦都好有禮貌,諗住飲完杯咖啡順手拎返出去,即刻被截停話等佢黎😂❤️
🍽️味道: 8.5/10
🙇服務: 8.5/10