1K
2023-01-28 330 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨黃金海岸必食✅-Chef's Cuts 🇭🇰 屯門黄金海岸商場地下S11-12號舖 🇭🇰-🧑🏻‍🍳黄金海岸商場唔大, 但都幾多餐廳, 呢間menu叫做最吸引🧑🏻‍🍳當晚冇book枱坐左室內位, 枱與枱之間唔算闊, 但都坐得舒服-🐂🦴 Roasted Bone Marrow $168💯牛骨髓我至愛!! 除咗啲脂肪, 仲放咗啲好幼既牛肉絲喺上面💯當然唔少得甜洋蔥解解油膩, 多士薄脆+牛骨髓+甜洋蔥=💯-🥓🥪 Smoked Pastrami Reuben $158✨多士輕輕烘乾, 加上芝士, 少少酸瓜同勁量鹹牛肉薄片, 一啖咬落勁滿足-🥩🍟 Dry Aged Ribeye $328💯 daily special menu有dry aged ribeye, 五成熟厚肉juicy, 脂肪比例岩岩好有少少筋, 當然瘦既肉位都好腍💯紅胡椒夾埋牛肉食好香, 淋落薯條既黑松露汁係就係慳皮啲, 不過都好香-🦐🍲Chef’s Cuts Prawn Jambalaya $178✨佢係 signature dish不過食完就有啲失望, 係好普通既risotto,✨食落係急凍蝦肉質, 比較好係辣肉腸吊
👧🏻😋👅🍽✨
黃金海岸必食✅
Chef's Cuts
🇭🇰 屯門黄金海岸商場地下S11-12號舖 🇭🇰
🐂🦴
Roasted Bone Marrow $168

💯當然唔少得甜洋蔥解解油膩, 多士薄脆+牛骨髓+甜洋蔥=💯

🥓🥪
Smoked Pastrami Reuben $158

🥩🍟
Dry Aged Ribeye $328

🦐🍲

✨食落係急凍蝦肉質, 比較好係辣肉腸吊返少少味
🍮
Sticky Toffee Pudding $68

💯我係第一次食呢個 British dish, 同行朋友就話佢個moist sponge cake比出面既冇咁sticky
💯但當然淋拖肥再加雲呢拿雪糕係唔會點走差, 所以我都係正評😂