2018-08-16
小弟人緣好,今年生日飯都唔知食到第幾餐,今次輪到去蘭桂芳一間韓國餐廳食炸雞。入到去,見到餐廳有2層,店員安排我地坐樓上。上到去樓上,見到有個調酒吧,望住調酒師調酒都幾治癒😆望望餐牌,都有幾多野食,其中仲有一些套餐可揀。我地叫左1個$398二人套餐,套餐包括黃金鹹蛋炸雞、檸檬柚子炸雞、芝士薯條、水冷麵、蜂蜜檸檬綠茶、甜橙燒酒。另外再點左個蕃茄沙律同埋炸雞軟骨餃子。黃金鹹蛋炸雞:非常有驚喜,鹹蛋碎將整個炸雞完全包圍,每吃一啖炸雞口中都滿有香濃的鹹蛋味,而且炸雞的皮脆肉嫩,吃了會繼續想吃。檸檬柚子炸雞:友人則喜歡吃檸檬柚子炸雞,覺得柚子檸檬和炸雞的味道很夾,脆脆的皮加上甜甜的柚子酸酸的檸檬,為炸雞帶來很清新的感覺。芝士薯條:原先以為有一堆芝士醬在面,放到枱先知係芝士粉,不過勝在薯條即叫即整,夠晒熱,味道不錯。水冷麵:麵條幼長,食落好爽很有口感,涼浸浸,配埋泡菜真係一流。涼拌蕃茄:好fresh,食完炸雞薯條食番涼拌野個人冇咁膩,而且簡簡單單蕃茄拌洋蔥粒,返屋企可以試下自己整。炸雞軟骨餃子:雞軟骨很脆,用黎做餃子料幾得意,而餃子炸得很香口,不油膩,很正。甜橙燒酒:見到個杯忍唔住即刻自拍一番,個倒
上到去樓上,見到有個調酒吧,望住調酒師調酒都幾治癒😆
望望餐牌,都有幾多野食,其中仲有一些套餐可揀。
甜橙燒酒:見到個杯忍唔住即刻自拍一番,個倒杯勁似電燈泡,杯野好好飲,甜甜的橙汁加酒,很易入口;而蜂蜜檸檬綠茶則甜度適中,很有透心涼的感覺。
這兒的食物不錯,最後大家都捧住肚子離開