2021-01-14
夜晚6點後無堂食,所以逼住晏就食糖水,好奇怪,今次真係要多謝政府啊😒!店唔算大,但勝在好多人外賣,同埋轉流快,唔洗等好耐位就有得食。我地總共幫襯左兩次,食左三款糖水甜品。Q麻薯抹茶布甸拼盤 $38個抹茶布甸好動L,震騰騰😍!個布甸食落好有抹茶味,不過係台式嘅假抹茶味,唔係日式嘅,唔知大家明唔明🤣。話就話個抹茶味有啲假,不過食落好好味,好幼滑好軟,應該無落太多魚膠粉,唔錯!配埋布甸既紅豆比較甜,所以有少少蓋過咗抹茶嗰浸清香🧐。Q麻薯超級煙韌,白色係原味(姐係粉味),黑色係黑糖。兩者嘅甜度差唔多,所以食唔出分別。男朋友話原味麻薯好食啲,因為同黑糖漿夾啲,相反黑糖麻薯再配黑糖漿真係有啲多餘😂,食落去甜到牙都痺埋。甜品係好食嘅,價錢好平😍,如果可以減糖更好🥳!冰芋圓4號(芋頭+紅豆+珍珠)$45唔知係咪因為我哋唔太鍾意食其他配料,所以兩次去食,都係揀同樣既芋圓4號,一次係食凍嘅,一次係食熱嘅🥰。冰底非常好食,就算紅豆同珍珠有啲甜,配搭埋個刨冰食就變得可以接受。刨冰份量非常多,嗰時我哋兩個人食,都完成唔到😂,我地食晒啲配料就算。熱芋圓4號(芋頭+紅豆+珍珠)$45熱食嘅芋圓4號都好正😛,食完成個
Q麻薯抹茶布甸拼盤 $38
冰芋圓4號(芋頭+紅豆+珍珠)$45
熱芋圓4號(芋頭+紅豆+珍珠)$45
熱食嘅芋圓4號都好正😛,食完成個人暖晒,紅豆湯仲要好岩女仔飲架。值得一提嘅係個芋頭,不論係熱食還是係凍食,都好鬼好食🥰。原因唔係因為煮到淋晒,而係食落好似台灣大甲芋頭咁樣,好食( ´▽` )ノ!如果我再選擇,我應該會揀熱食,一來份量適中正常,一個女仔都可以完成到,二來因為食冰食到好牙都痺🤣。
埋單 $128(無加一)