2023-04-17
雖然我間中都會自己包餃子👩🏻🍳但備料其實都幾費時⏰而且我同大王得𝟐個人👫🏻又唔可以𝟏次整勁多唔同款式既餡😩咁...咪出去買囉🥡可以𝟏次買幾款,又夠方便🛒~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🥟 手工餃子雲吞 ($46 - $52/磅) • 極尚水餃皇 / 廣東鮮蝦雲吞 ($48/打) 🥟.有好多款唔同既口味🤩最好係可以半磅半磅咁買,咁就可以試多幾款啦👏🏻 (*半磅大約有𝟖隻左右)仲有𝐝款式係廚師發辦,估唔到依家連食餃子都有𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞🤪最後我地揀左𝟔款餃子🥟 + 鮮蝦雲吞🦐.▪泡椒酸菜 • 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 ($52/磅) 推介❣️有辣香 • 但唔會過辣,連平時唔太食得辣既大王都讚🤴🏻▪菜脯紫菜鮮肉餃 ($52/磅) 幾特別既配搭🤲🏻▪芝士鮮肉餃 ($52/磅) 溶溶地既芝士🧀▪南瓜什菌鮮肉餃 • 𝐍𝐄𝐖 ($52/磅) 南瓜天然香甜🎃▪田園羅漢齋 • 素餃 ($52/磅) 最健康,又唔會有草青味🌱▪冬菇馬蹄鮮肉餃 ($46/磅) 加埋馬蹄爽脆口感💥▪廣東鮮蝦雲吞 ($48/打)鮮蝦夠爽🦐.餃子雲吞同樣皮薄 • 餡又足,淥 / 蒸 / 煎都得🔥而
但備料其實都幾費時⏰而且我同大王得𝟐個人👫🏻
▪菜脯紫菜鮮肉餃 ($52/磅) 幾特別既配搭🤲🏻
▪芝士鮮肉餃 ($52/磅) 溶溶地既芝士🧀
▪冬菇馬蹄鮮肉餃 ($46/磅) 加埋馬蹄爽脆口感💥
▪廣東鮮蝦雲吞 ($48/打)鮮蝦夠爽🦐
餃子雲吞同樣皮薄 • 餡又足,淥 / 蒸 / 煎都得🔥
而且店舖講明用新鮮豬肉🐖更加覺得好抵食🤭
題外話💁🏻♀️
依個份量梗係唔會𝟏次食得晒啦,
所以買個日,我只煮左𝟏半🍲
平時大王🤴🏻只會食頭𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝,放左落雪櫃後❄️通常都係我收尾清埋🤰🏻
但今次(過左𝟐日後)佢主動問我,雪櫃係唔係仲有餃子 • 雲吞🥟
相信大家都知,即係好食啦😏