2022-07-20 465 瀏覽
今日我黎登陸月球啦好開心今日黎到這間餐廳,因為真係幾特別,相信店主斬係太空探索愛好者。由佈置到洗手間,都有登月既feel. Starter -蟹肉牛油果他他夏日炎炎,先食個牛油果蟹肉他他。牛油果超級清新, 岩曬夏天食。佢蟹肉都好濃好香。做得幾出色同好食。 個味好fresh 龍蝦湯超重龍蝦味,令人愛不釋手。食到爽佢蝦味真係超重。虎蝦配龍蝦汁意大利麵這個main. 令人相當吸引。佢個龍蝦汁好重,但又不會太咸。隻蝦又真係好大隻,好似頭先龍蝦湯既續集咁, 份量亦都好夠。封門牛柳配薯蓉燒汁封門柳打邊盧就食得多,西餐都有但比較少食。好味道,超重肉味,個肉汁亦好濃。其實封門柳一向都吾輸肉眼。Tiramisu 這個tiramisu 真係同餐廳既主題互相呼應。係一個月球。單看外表,開頭我真係有懷疑係咪叫錯了。又曾經有想過 係咪要扑開(絕對吾係架)一打開,原來係一個tiramisu 。 超得意,亦好重咖啡味同埋好好食。
今日我黎登陸月球啦
好開心今日黎到這間餐廳,因為真係幾特別,

Starter -
蟹肉牛油果他他
夏日炎炎,先食個牛油果蟹肉他他。

龍蝦湯
超重龍蝦味,令人愛不釋手。食到爽
佢蝦味真係超重。

Tiramisu
這個tiramisu 真係同餐廳既主題互相呼應。

2022-07-19