🥟我男朋友最鐘意叫佢地既100%鹿兒島黑豚肉(薄皮)(雙拼)餃子,有韭菜同白菜餡,可能因為薄皮,佢一個人可以食哂15隻就算係水煮,都好有肉汁,唔使點豆瓣醬或者醋。我就鍾意食韭菜餃多過白菜餃,食落香啲。🥩不過比起餃子,我較為喜歡呢間煎既和牛扒,真心覺得好食過其他高級餐廳四、五百蚊一塊既扒,係雪櫃揀左塊(和牛肉眼),即煎五成熟,我地試過三種食法: 1️⃣原味2️⃣加少少鹽、黑胡椒3️⃣ wasabi加豉油(店員教我地)最後竟然覺得第三個食法係最好食,其實原味已經好有牛味,好好味,但估唔到第三種食法竟然係咁match‼️亦都從來未試過好有驚喜雖然佢冇華麗嘅裝修,但尚算坐得舒服,我仲同我男朋友講笑咁講,每年嘅紀念日可以喺度食扒慶祝,唔使去啲高級餐廳鋸扒
🥟

🥩
不過比起餃子,我較為喜歡呢間煎既和牛扒,
1️⃣原味
2️⃣加少少鹽、黑胡椒
3️⃣ wasabi加豉油(店員教我地)
最後
好有驚喜