2018-04-07 66 瀏覽
前幾日同個fd行過荃灣見到間格調幾唔錯既餐廳 睇左一睇個餐牌⋯ 見到d野都好似ok就入左去試 我前錢叫左個西班牙芝士 老實講咸咸地幾掂 我就連埋法包一齊食 一個字 好掂😂 仲叫左個芝士局青口其實呢個都好唔錯 成隻食既感覺真係好飽滿 成日口都係芝士🤤 之後餐湯係南瓜忌廉湯 老實既 好掂個餐湯 絕對絕對唔會係罐頭湯 因為係有南瓜容架 好鬼正 甜甜地 之後主菜我地叫左兩份 第一份黎既係羊扒漢堡 wow 不過不失啦 皆因我本人 比較鐘意食漢堡所以先叫 羊扒就比較特別好少用黎做漢堡所以試下都唔錯 仲有份南瓜蛋黃蟹肉燴飯 呢個係我覺得食咁多間 有水準既其中一間 佢個燴飯中間見到晒d蛋黃 我食落去 好飽滿 味道又唔會濃到食唔出蟹肉味 認真唔錯 之後就係佢個主題菜 氫氣球甜品 佢成個氫氣球都食得 仲可以吸埋d氫氣玩變聲⋯ 都幾得意 原來最後仲有個彩蛋 佢個雪糕呢 應該又係自家制 因為我叫左士多啤梨味 芝麻味 同埋雲呢那味。食左啖芝麻味 佢即溶到好似食左啖芝麻糊咁既口感係個嘴到 我當場要加分⋯⋯ 整體黎講 幾高質間野