2022-10-11 53 瀏覽
今日嚟到尖東食飯揀咗一間酒吧餐廳,最啱約埋朋友一齊輕鬆下飲下酒傾下計,叫咗杯Cocktail,兩款小食有大阪燒醬薯條同埋雞/豬泰式沙嗲串燒大阪燒醬薯條~平時食開黑松露薯條第一次見大阪燒醬,我仲喺落單嘅時候特登叫咗多醬🥰上枱時好滿足😂咁多薯條真係要多醬先夠㗎,同真正嘅大阪燒七成相似,沙律醬加木魚配埋薯條一齊食,呢個組合好特別亦好味道雞/豬泰式沙嗲串燒~叫咗Cocktail點會唔叫串燒呢🤤串燒肉質嫩,沙嗲醬超級惹味,帶有辛辣感Lady Grey~係一杯好有特色嘅Cocktail,將下午茶元素加入Cocktail,gin酒有伯爵茶嘅味道,橙皮油帶少少甘甘地味再有檸檬汁平衡返,最上層用乳清蛋白起番個泡沫增加口感,就算奶敏感嘅人都飲到。飲完成杯Cocktail再食件Opera蛋糕,所以大家都會講就算夜晚都有得食下午茶🥰嘩個感覺唔同哂