2022-07-25 2876 瀏覽
第一次跟朋友去食Lunch又唱K,還要是三個中年大男人,齊齊走進年輕人的卡拉OK世界?是次經驗完全癲覆了我的古老思維,起碼有雨個意外驚喜。第一,想不到閒日的中午,再加疫情又開始升溫,Neway竟然有8成爆滿。第二,以為K房是唱下K,飲下野的場所,餐飲食物是行貨和昂貴,想不到又吾貴喎!大約8款午餐選擇,有中式西式港式,連火鍋都有,有趣。價錢算大眾化。我點了香草羊肶配薯菜,還配備薄荷醬和蒜蓉醬來伴羊肶,連薯條都有茄汁。味道中規中矩啦!130蚊一份餐還跟杯凍檸七,唱足兩個半小時卡拉OK,抵玩抵食啦!此外,朋友點了比目魚扒意粉和雞扒烏冬。論食物賣相,我小勝。論唱功,當然是我輸左9條街啦!除了食物質素不錯外,招呼都算吾差,隨傳隨到,又有禮貌。衞生間都算乾淨的。第一次寫卡拉OK店的食評,比個讚啦!有機會再安歌。

2022-07-25