2021-09-24 421 瀏覽
今日行葵廣,竟然撞到榴槤貴族係到擺檔。發達啦,我今日仲可以買埋月餅呀。WoW ! 興奮打孖黎,有黑白雙煞,可以一次過試晒二款榴槤冰皮月餅。有保温袋比埋你,安心帶佢返屋企👍👍榴槤鑽石<黑刺>叫得做鑽石,可想而知佢幾尊貴和稀有。黑刺產量低,所以更加矜貴。用佢做出黎既榴槤,更加值得一試。潔白既冰皮,厚度適中,包裏著橙黃色既黑刺果肉。沒有流心效果,但餡料就像將榴槤分開放在月餅中,散發出強烈既榴槤馥郁芳香。黑刺餡料十分軟滑,像雪糕般的口感,較甜,沒有那麼多苦甘味。真係讓人回味那縈繞在脣齒間的美好滋味。榴槤黃金<貓山王>貓山王就食得多,不過用佢黎做既榴槤都係第一次食。店員介紹,佢地係用左馬來西亞既剛熟成既貓山王做月餅餡料,不是雪藏榴槤肉製成,所以味道會更鮮和更滑。返屋企打開包裝,濃濃的榴槤果肉直竄腦門。皮薄餡靚,啖啖肉極足料。咬下去口感特別綿密,甜度適中,吃一口已讓人齒頰留香。呢度除左有馬來西亞榴槤買,仲有澳洲牛油果買,都幾大個,又買埋佢返屋企慢慢嘆。

有保温袋比埋你,安心帶佢返屋企👍👍

榴槤鑽石<黑刺>

榴槤黃金<貓山王>