蘭州牛肉拉麵,上年七月勢如破竹,媒體講到巴乜閉,因蘭州牛肉香港少有,而且麵是手工即拉,舊店只有五六個位,中午時間好難食到,老闆係內地男師傅,現場即拉拉麵是真的。手工拉麵每條粗幼不一,湯底同牛肉粒以清甜為主,食開重口味的我覺得一般般,35蚊。好啦一年後今日轉大鋪果然品質會差左,必然的定律咁。第一次去新鋪食牛肉紅薯粉,真係有無搞錯,牛得四小粒仔我係一個女生都唔夠飽,試問一個正常男人點夠食?出手也太小家吧,圖如下:主打的蘭州牛肉,就係一粒粒小牛肉,又老又咸,真的不覺得特別這是口感?我只覺得好難咬,唔好食湯底方面,只覺得咸咸咸,有可能只係水加鹽?!完全不覺得清甜同有過人之處第二次,叫牛筋拉麵,因見樓下食評有位人兄話一定要叫粗麵,即管試試,但我以後都唔會再黎了!!!有冇搞錯?麵可以煮錯,再煮出黎草草了事!!係 唔 熟 的!!麵 非 常 非 常 的 硬,我好擔心胃痛!!!!!!!!!我已自費食過三次,很老定的說呢個負評我就係要俾1。蘭州牛肉老,唔好食2。麵可以煮唔熟3。湯底得死咸味 4。等又等得耐,十五分鐘還是煮錯麵5。四個陌生人迫住坐兩邊卡位男師傅已經不在店舖了,變了蘭州大媽拉麵,永遠也不會再來
35蚊4粒牛肉仔,都算好野

好啦一年後今日轉大鋪
果然品質會差左,必然的定律咁。
第一次去新鋪食牛肉紅薯粉,真係有無搞錯,牛得四小粒仔
主打的蘭州牛肉,就係一粒粒小牛肉,又老又咸,真的不覺得特別
這是口感?我只覺得好難咬,唔好食

係 唔 熟 的!!
麵 非 常 非 常 的 硬,
我好擔心胃痛!!!!!!!!!

我已自費食過三次,很老定的說呢個負評我就係要俾

1。蘭州牛肉老,唔好食
2。麵可以煮唔熟
3。湯底得死咸味
 4。等又等得耐,十五分鐘還是煮錯麵
5。四個陌生人迫住坐兩邊卡位

男師傅已經不在店舖了,變了蘭州大媽拉麵,
永遠也不會再來,好難食,黑名單,以上。
覺得煮唔熟,非常難食
覺得煮唔熟,非常難食
覺得麵煮唔熟,個芯仲係透明