2011-12-28
都已經不知道第幾次食一壽司 每次都係離食黑夜壽司 一開始有呢個優惠時段時 勁多人排隊 差唔多要等成粒鐘 就算第二日係閒日都係一樣 可能質量變差了 或者壽司熱潮已過 今日同朋友係附近睇完戲 大概十點到 唸住食少少野 經過竟然無人排隊何況又好耐無食過 兩個朋友又想試 就入去啦 價錢同以往一樣 無加價 壽司同刺身半價 加一按原價計算 唔同既係款式少了 以往有三張壽司紙 宜家只有兩張鑑於頭先己食左少少野有喲飽 於是唸住唔嗡太多叫左既有:三文魚: 偏薄 但都算大塊 魚味一般 但最抵食 ($5)玉子:又厚又大件 蛋味濃郁 最抵食既壽司($5)蟹籽:蟹籽很多 可惜口感一般 唔夠大粒同唔夠鮮 鰻魚: 唔錯 燒汁惹味 頗新鮮帆立貝: 又大又新鮮 質感好好有入口即溶既感覺吞拿魚: 唔錯 金鎗吞拿魚腩手卷: 賣相幾好 魚腩新鮮 可惜紫菜有喲難咬金龍之卷: 兩件係軟殼蟹加牛油果 兩件係三文魚加金魚籽 軟殼蟹幾脆 幾好黑蜘蛛卷: 係鰻魚加牛油果蟹籽 配搭幾特別埋單每人百一蚊 抵食 質素都保持得唔錯 下次會再來
何況又好耐無食過 兩個朋友又想試 就入去啦
鑑於頭先己食左少少野有喲飽 於是唸住唔嗡太多
叫左既有:
三文魚: 偏薄 但都算大塊 魚味一般 但最抵食 ($5)
玉子:又厚又大件 蛋味濃郁 最抵食既壽司($5)
蟹籽:蟹籽很多 可惜口感一般 唔夠大粒同唔夠鮮
鰻魚: 唔錯 燒汁惹味 頗新鮮