2019-10-04
4-10-2019每一區都有特色cafe, 今日到荃灣跟舊同事食午飯, 早上先來個fresh breakfast😋這一間位於沙咀道, 裏面有2個areas, 我喜歡木色系傢俱, 貫徹經典cafe格局, 坐得也算舒服。試過黑色既多士未? 呢個牛油果醬煙三文魚竹炭多士, 非常吸引! 第一次幫襯必試! 我本身唔食牛油果的, 嫌佢有好重草青味, 但佢呢個牛油果醬反而好清淡, 同煙三文魚出奇地夾。厚厚既煙三文魚, 加上黑糊椒, 竟感覺有點辣, 但可接受而且好新奇! 竹炭多士軟硬適中, 脆一點更可口!Flat white 係我既至愛, latte 太多奶泡, flat white 剛剛好。題外話, 店員tee後有句話值得分享: 1% barista, 99% passion。每個行業都一樣, 專業知識可能只佔小部分, 熱誠才是成功既最大因素。