2023-12-16
❄️受冬季季候風影響, 天氣氣溫降至十度左右~ 冬天終於嚟啦🥶 天氣寒冷, 最啱打邊爐, 食番啲熱野抵寒流😙 今次我哋黎番個港式邊爐, 搵咗住家飯嘅雞煲火鍋放題黎食!.呢間店舖雖然唔係連鎖店, 但竟然都有雞煲火煱放題! 首先可以揀要即炒鍋式 (火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲/ 川味開胃酸菜魚片)或者特色湯底打邊爐~,豬生想試double cheese雞煲, 所以我哋就黎個雞煲先~ 大癲, 我哋落咗好多芝士落去, 勁拉絲🧀 勁邪惡~ 雞塊越食越入味, 份量都唔少呀~ 胃口勁嘅人係可以不斷refill啲雞添! 食完雞煲仲可以轉打邊爐, 火鍋料都唔少呀, 唔同嘅菜, 菇類, 丸類, 海鮮, 肉類, 仲可以無限拎野飲!!! 逢星期一至四仲有送一款小菜嘅優惠, 相信你講得嘅小菜都應該會食到~ 我哋揀咗沙嗲金菇肥牛炒絲煲, 夠哂鑊氣!😋.📌 住家飯屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖.#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #tuenmun #hotpot #chicke
📌 住家飯
屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖
#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #tuenmun #hotpot #chicken #winter