2016-06-30 745 瀏覽
聽金船長個名以為係食日本野,但其實係食西餐嫁我通常都廢是諗叫set dinner 因為我同朋友都唔食羊所以就叫左另外果兩個set加啲小食Set入面包埋餐湯同野飲個蒜蓉包好濃蒜香一放低就聞倒佢較為薄身,輕輕一點湯就已經濕哂啲湯入面有粟米同蟹柳,都幾多料下雖然塊豬扒好厚,但係由外到內都一樣咁林食落口啖啖肉好正個豬扒底有薯蓉,啲薯蓉應該係人手打嘅,入面好細緻,每一啖都咁滑,而且好香奶味平時食開嘅鱸魚好多骨嫁嘛,不過呢塊魚柳一條骨都冇,而且塊片仲好脆添!食落口啖啖肉,加埋塊好脆嘅平有多重口感個青口簡直係一百分,啲青口好新鮮,食落口啖啖海水味而個汁係超濃超傑嘅白汁,攞黎送飯一流呢個就係黑松露pizza,佢同平時嘅pizza係唔同嫁,平時食果啲係就感包底面頭加餸呢個係中間夾住黑松露嫁。而且仲有三個食法可以就咁食,或者點提子汁。夾菜都得因為我個人唔係好鐘意提子汁,所以另外果兩個食法都試左我覺得夾菜fresh啲好啲,因為入面好多黑松露,味道好濃。但朋友就鐘意加提子汁多啲,佢話好特別,好襯。Btw,我見倒menu其中一頁係有車仔意粉,我覺得呢個好有創意,下次會再黎試下呢個
聽金船長個名以為係食日本野,但其實係食西餐嫁
我通常都廢是諗叫set dinner
因為我同朋友都唔食羊所以就叫左另外果兩個set加啲小食
粟米蟹柳忌廉湯
Set入面包埋餐湯同野飲
個蒜蓉包好濃蒜香一放低就聞倒
佢較為薄身,輕輕一點湯就已經濕哂
啲湯入面有粟米同蟹柳,都幾多料下
美國厚切豬扒配野菌燒汁
雖然塊豬扒好厚,但係由外到內都一樣咁林
食落口啖啖肉好正
香煎鱸魚柳配香草忌廉汁
食落口啖啖肉,加埋塊好脆嘅平有多重口感
白酒忌廉汁青口
個青口簡直係一百分,啲青口好新鮮,食落口啖啖海水味
而個汁係超濃超傑嘅白汁,攞黎送飯一流
黑松露菌醬意式馬斯
呢個係中間夾住黑松露嫁。
而且仲有三個食法
可以就咁食,或者點提子汁。夾菜都得
因為我個人唔係好鐘意提子汁,所以另外果兩個食法都試左
我覺得夾菜fresh啲好啲,因為入面好多黑松露,味道好濃。
但朋友就鐘意加提子汁多啲,佢話好特別,好襯。

粟米蟹柳忌廉湯
美國厚切豬扒配野菌燒汁