2018-06-24 31 瀏覽
今晚同朋友係銅鑼灣行完街, 想揾啲日式野食下, 竟然見到間裝修同係大阪見到啲食店差唔多既舖, 仲要賣緊黑毛和牛, 好耐冇食靚牛既我決定入去食牛食餐飽!餐牌入面真係大多數都係以牛為主既飯/鍋物, 價錢上落都好大, 最後點左個算係價格中上既"安格斯牛肉壽喜燒套餐" 同埋"熟成黑牛Don(飯)", 加埋大概$380, 食靚牛黎講好抵食!先講下個壽喜燒, 個餐有好多配菜, 當中有碗煮到好林既牛筋腩, 好入味好正! 啲汁撈埋送飯好滿足! 呢個壽喜燒唔係平時個啲落啲壽喜燒汁煮啲牛比你就算, 佢真係比埋個爐你去燒, 可以自己決定燒到幾熟, 不過一般每面燒幾秒都夠, 有得食又有得玩, 好似去左日本食野咁!跟住到呢個熟成黑牛飯, 好大碗好多肉(心心眼), 仲要每舊都煮到岩岩好, 有種入口即溶既感覺, 個汁甜地地加丁丁辣味好開胃, 開頭見咁大碗以為食唔曬, 結果啖啖肉食唔停口, 好滿足!食既時候見到隔離枱食shabushabu 好多料好豐富, 已經同朋友plan 定下次行完銅鑼灣再黎食shabushabu~