2012-09-18
今日去完海洋公園,本身想返黎富豪neway唱k,不過覺得呢個時間唱唔係幾抵,於是行左過第一城搵啲野食下。原來第一城係咁多野食嫁喎,我以前讀ive成日過黎,但只記得呢度有間麥當勞,今日先知而家變到好似黃埔咁。由於唔係太肚餓,隨便逛左一陣,見到有kfc,見好耐無試過堂食kfc,就入去試下佢最新嗰多重滋味套餐啦套餐包括:1.響脆黑椒雞~係呢個餐嘅重點,所謂嘅多重滋味,都係因為有呢個近期推出嘅口味,印象中之前都有出過,我都有食過,邊有咁難食嫁?@@"睇都見到有幾黑蚊蚊啦!又乾又硬又鞋又韌,上脾都可以乾成咁,真係炸到過晒火,黑椒味濃,附送燶味!2.巴辣雞翼~ 兩隻都係又乾又硬,層皮好似食緊餅乾咁實,細細隻都要用力齒佢,真係食到想掉左佢3.辣汁磨菇飯~ 呢個最入得口,汁夠多都無開稀晒,可惜係啲飯少少爛,撈埋汁以致太淋。4.中汔水,加$2升級檸底~ 叫左杯凍檸七,有三片檸檬,夠晒檸味,因為幾件雞皮太過乾柴,杯汔水好快ko左## 未能證實係呢間分店嘅問題還是因為我喺佢地臨收工所以啲野係賣淨蔗,但我肯定嘅係,我唔會再比機會佢!要食嘅就過返新城市喇
不過覺得呢個時間唱唔係幾抵,於是行左過第一城搵啲野食下。
原來第一城係咁多野食嫁喎,我以前讀ive成日過黎,
但只記得呢度有間麥當勞,今日先知而家變到好似黃埔咁。
由於唔係太肚餓,隨便逛左一陣,見到有kfc,
見好耐無試過堂食kfc,就入去試下佢最新嗰多重滋味套餐啦 套餐包括: 1.響脆黑椒雞
~係呢個餐嘅重點,所謂嘅多重滋味,
都係因為有呢個近期推出嘅口味,印象中之前都有出過,
我都有食過,邊有咁難食嫁?@@"睇都見到有幾黑蚊蚊啦!
又乾又硬又鞋又韌,上脾都可以乾成咁,真係炸到過晒火,黑椒味濃,附送燶味! 2.巴辣雞翼
~ 兩隻都係又乾又硬,層皮好似食緊餅乾咁實,細細隻都要用力齒佢,真係食到想掉左佢 3.辣汁磨菇飯
~ 呢個最入得口,汁夠多都無開稀晒,可惜係啲飯少少爛,撈埋汁以致太淋。 4.中汔水,加$2升級檸底
~ 叫左杯凍檸七,有三片檸檬,夠晒檸味,因為幾件雞皮太過乾柴,杯汔水好快ko左 ## 未能證實係呢間分店嘅問題還是因為我喺佢地臨收工所以啲野係賣淨蔗,
但我肯定嘅係,我唔會再比機會佢!要食嘅就過返新城市喇