2024-03-31
今日目的地係荃灣,所以就要喺附近搵嘢食啦我都係嚟嚟去去一係Cafe一係茶餐廳因為我唔太熟悉荃灣,平時又好少嚟 所以都係揀間Cafe坐吓啦,橫掂有時間Search咗好耐見到呢一間黑白色調得好徹底,平時有啲Cafe可能玩型格都會偏向dark d 呢間直頭黑到盡頭除咗啲Bearbrick 公仔有啲colour 之外,其餘都係黑白黑白. 連嘢食都係黑白有竹炭latte 竹炭三文治都唔出奇 ,竹炭牛角包我都係第一次見,所以就揀咗佢另外要咗杯Dirty勁低能囉,以為我喺OpenRice睇個Menu就係嗰個價錢(咁抵一杯dirty $30 ?) 其實應該N年前。(原來呢一間Cafe已經開咗咁耐?) 而家要$40。 間Cafe都唔細㗎,不過佢將坐嘅位置撥埋兩邊,中間就擺放咗幾個大嘅Bearbrick (牆上面仲有好多細嘅bearbrick 仔添 )最好坐最舒服嘅位置俾人坐咗,唯有退而求其次。dirty 味道唔錯,下次可以試吓佢啲竹炭咖啡, 拉花好似幾靚㗎。竹炭牛角包夾咗芝士火腿其實味道就冇乜特別嘅都係打卡呃like 簡簡單單嘅嘢都唔會唔好食啦
最好坐最舒服嘅位置俾人坐咗,唯有退而求其次。