2024-06-09
位於旺角呢間黑色型格Cafe氣氛幾好,平日晚市都八九成滿,食物選擇算多,仲有啲fusion菜嘅感覺,小食、主菜、甜品嘅質素都幾好,價錢唔貴,推薦去試吓🙌🏻🔸芝士番茄焗肉丸 $92推薦🌟 比想像中好食!肉丸幾juicy,個芝士番茄汁好濃郁,調味啱啱好,除咗肉丸,仲有番茄肉,一齊食非常好味!🔸自家製蘑菇忌廉汁貓耳朵意粉配慢煮口水雞扒 $128呢個係招牌菜,又係必叫!貓耳朵意粉口感好煙韌,個蘑菇忌廉汁香濃又唔膩,有大量蘑菇,就咁食已經好正!口水汁煮雞扒呢個組合幾新鮮,慢煮完肉質軟滑,麻麻辣辣咁,更加開胃🤤🔸手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條 $138漢堡都大個,望落幾吸引!牛肉夠厚身肉味濃,如果再juicy啲就更好!大蘑菇多汁,生菜番茄新鮮,麵包外脆內軟,仲有熱溶芝士同烤洋蔥,整體幾好食!薯條都同樣出色,厚切香脆,份量又多~ 🔸蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕 $70幾打卡嘅甜品,千層酥鬆化,蘋果粒份量多,但對我嚟講都幾甜😂 揀其他味應該無咁甜~ 見到隔離枱個窩夫都幾吸引,超級大份!