2008-04-21 1036 瀏覽
玩具塵旋風式襲港,沒有8 號風球,卻帶來滂沱豪雨,原本要番教會聽talk,但因黑色暴雨關係取消,造就了可以捧一捧愛隊場,在大埔墟睇波我不作他選,與男友一同來soho,不知是否因為大雨關係,甚少人,我們選了對正大電視的沙發,先叫了kilkeeny 和hoegaarden,再order 了泰式金邊粉。金邊粉非常惹味,又大碟,配料勁多蝦,絕不欺場,眼看愛隊上半場已入兩球,極為興奮。下半場剛開始,正好是happy hour 的last order,趕緊多點一杯菲律賓生力,繼續看比賽,這兩季愛隊成日中柱,那所謂的前鋒把握力又「超乎常人的好」,看得我心都跳埋出嚟,如果唔係咁,至少贏5 粒啦!