2015-09-24 515 瀏覽
自從食過觀塘既黑草羊米線一試難忙, 難得知道番工附近, 喺佐敦開左分店, 於是黎試下, 食店幾張圓枱細細間, 都係茶餐廳格局, 雖然有牛肉, 雞肉米線, 但都係點番自己最喜歡既羊肉米線大家要留意番, 其實細碗既米線已經好大碗, 所以吾太食既朋友最好兩個人SHARE, 如果你另外要求你可以點羊瘦肉, 我因為覺得瘦肉先會最感受到羊肉味, 於是點瘦肉,羊肉脂肪同肉大慨28之比, 所以十分有咬口, 而且羊肉條理分明, 切既厚度亦都剛好, 肉同肉之間亦附帶有少少筋, 十分煙UN, SO 味方面就睇個人喜好, 佢既肉SO 味算中級, 我自已幾鍾意, 米線方面十分爽口, 又夠分量, 湯底亦充滿住羊肉味另外點左兩個小食, 口水雞同豬耳, 兩樣都係麻辣.! 醬料基本上一樣, 口水雞睇落去擺得散收收.但其實十分美味, 雞肉夠滑夠凍, 滑得黎亦有少少筋肉,皮亦十分爽口, 配以麻辣汁, 好正.!豬耳方面 十分爽口, 而且都有好多舊.! 因為豬耳只要夠凍同爽口已經好正, 佢做到簡單講, 鍾意食羊既朋友一定要試, 而且啱快食LUNCH 既朋友, 雖然地方吾大, 但算乾淨企理, 職員阿姐們都有禮, 所以下次經過我都

簡單講, 鍾意食羊既朋友一定要試, 而且啱快食LUNCH 既朋友, 雖然地方吾大, 但算乾淨企理, 職員阿姐們都有禮, 所以下次經過我都會再食.!
2015-09-24