知道有呢間餐廳係因為見到朋友個ig,見佢d 雪糕好靚,成日心思思想試,終於約到人!如果無記錯今次應該係我第一次去尖沙咀o既樓上cafe,一上到去,先有兩隻貓貓攤o係門口個放棋類o既櫃度,任摸唔嬲!同埋我地好好好彩佢地緊接張檯未有人坐,所以可以全程以貓貓為伴~先叫個頭盤,朋友提議試松子仁有機番茄豆腐沙律($108 未加一)。d 番茄又的確幾新鮮juicy,胡麻醬豆腐甜甜的好讓人開胃,細細粒o既松子仁則聲稱有降血脂等o既功效,實屬健康之選。至於小食芝士豬肉釀雞翼($88) 就係我話要叫o既,因為我對佢好有興趣,點樣可以雞翼裡面再釀d o野呢?呢個都幾特別,值得一試,雞翼外表本身蜜味甘香再瀋上芝士粉,中翼部份內裡已經起o左骨,再釀入豬肉,肉質仍然滑嫩,一啖可有多種口感。除o左雪糕,相信廚師發板($188/位) 都係佢地招牌之一。聽到呢個名,感覺總係好high class~真係成塊板咁上,堆砌住各種食材與配菜,賣相好靚,仲預留o左位置幫你留下紀念message——無idea 的話廚師自然會幫你「拍」埋「板」。帶子十分彈牙,再以牛油、檸檬汁同香草調味。虎蝦肉質厚實,榮螺肉鮮甜爽口。海鮮類仲有煙三

松子仁有機番茄豆腐沙律 ($108)

芝士豬肉釀雞翼 ($88)

廚師發板 ($188/位,呢度係雙人份量)

帶子十分彈牙,再以牛油、檸檬汁同香草調味。虎蝦肉質厚實,榮螺肉鮮甜爽口。海鮮類仲有煙三文魚同蟹棒,一樣咁正。熱食有蒜片安格斯牛柳粒同黑魚子鵝肝多士,牛肉有少少韌,但配埋蒜片味道仍然十分香口。
牛油檸檬煎帶子刺身
鹽水煮榮螺、蟹棒、戀之花煙三文魚、香煎加拿大特大虎蝦

個鵝肝多士就真係超好食,入口即溶好鬆化,油脂o係口中蔓延o既感覺我到而家都仲回味緊……仲有一份烈酒煮布冧,可能比較後先食,酒精揮發o左唔少,酒味唔算好強,但都易入口。
黑魚子鵝肝多士

一早講好要叫雪糕,但叫埋咁多o野食原來食落都幾飽……一客怪獸雪糕$198,我見圖係好大一份,但原來有得叫迷你版,只係需要$98!趕緊點番個。巧靚呀~多球雪糕有住各種唔同味道,仲配上威化雪糕筒同大大塊懷舊波板糖,細路仔(即係我) o既至愛。
細怪獸雪糕 ($98)
怪獸雪糕

個雪糕有枝蠟燭,每檯客上時都會熄燈,遇著生日仲會唱歌添~餐廳都幾貼心,除o左呢d,仲送o左一張即影即有相俾我地添呀。
松子仁有機番茄豆腐沙律 ($108)
牛油檸檬煎帶子刺身
黑魚子鵝肝多士
細怪獸雪糕 ($98)