2021-07-01
第一層-甜點心斑蘭馬拉糕、果仁腰果酥、紅棗小魚子、芝麻小卷馬拉糕:細巧精緻,但都幾鬆軟好味果仁腰果酥:經店長所講,所有腰果酥都喺店中所製,所以每口都有心機同鬆脆紅棗小魚子:超級鍾意,唔喺死甜,而紅棗味真喺啱啱好,師傅手藝真心利害,條小魚又靚芝麻小卷: 口感不使講,芝麻味好啱老人家,唔太重,但又帶出芝麻味,食落都覺得好健康。第二層-香脆點心海蝦長春卷、苦盡甘來(涼瓜牛肉酥)、金黃素鍋貼、蓮香惜玉煎包子長春卷: 脆皮都幾香脆苦盡甘來: 食得出師傳心思,外皮食到綠茶味,而內裡食到牛肉酥嘅香,但食唔到涼瓜嘅苦金黃素鍋貼:食落都唔錯,但唔算特別蓮香惜玉煎包子: 店長話玉煎包唔想太燶 ,怕老人家食得唔健康 ,但咁食 都幾好味第三層-蒸點心晶瑩海蝦餃、杞子鮮蝦燒賣、幸運小水母、蟹子小籠包4款點心 雖然皮有少少厚,但都無令到個味道有失手。*每位 原隻鮑魚雞粥 / 鮮蝦雲吞麵原隻鮑雞粥: 真心好足料,以啲粥都好綿 ,所以真喺唔錯鮮蝦雲吞麵: 隻隻鮮蝦都好大粒其實最值得讚賞應該喺店長,佢會經常問我哋有咩不足/可以改能嘅地方。所以下次你哋食嘅話 ,可能佢又有進步,亦都可以比意見 。最緊要呢餐,食到超級飽肚。
斑蘭馬拉糕、果仁腰果酥、紅棗小魚子、芝麻小卷
馬拉糕:細巧精緻,但都幾鬆軟好味
第二層-香脆點心
長春卷: 脆皮都幾香脆
金黃素鍋貼:食落都唔錯,但唔算特別
第三層-蒸點心
晶瑩海蝦餃、杞子鮮蝦燒賣、幸運小水母、蟹子小籠包
4款點心 雖然皮有少少厚,但都無令到個味道有失手。
*每位[自選] 原隻鮑魚雞粥 / 鮮蝦雲吞麵
原隻鮑雞粥: 真心好足料,以啲粥都好綿 ,所以真喺唔錯
鮮蝦雲吞麵: 隻隻鮮蝦都好大粒
最緊要呢餐,食到超級飽肚。。。