2010-04-10 25 瀏覽
埃華街又開食肆了﹐又係點心專門店?開正係點心居隔離﹐正面對撼﹐一定有啲料到啦﹐我地急不及待去試下先蛋煎糯米雞‥唔係好多地方可以食到﹐但我又超喜愛食﹐一見到仲唔即刻叫﹐好香口﹐外圍少少脆口﹐內裡仲有少少汁﹐唔會好乾﹐幾好味喎~~鮮蝦腸‥呢個有水準﹐皮又薄又滑﹐絕對做得好過好多酒樓﹐蝦都好爽口露筍蝦餃王‥蝦餃又係皮薄餡靚﹐加入左露筍除了多樣口感之外﹐仲加入了一份鮮甜叉燒包都要讚啊﹐包做得鬆軟﹐餡料夠多而且醬汁夠甜﹐啱晒我口味鳳爪排骨飯‥排骨份量都不少﹐用個瓦煲仔上枱又靚又精緻雪影叉燒餐飽‥墨西哥包面﹐熱辣辣﹐同叉燒包一樣的餡﹐好味道~其實我真的很滿意這一餐﹐因為新開張﹐老闆會走過來問下意見;他想堅持做到即叫即做﹐現在小試牛刀﹐試下個反應先﹐遲啲種類就會愈做愈多。我簡直覺得它有"添好運"咁有水準添﹐希望老闆可堅持﹐保持到水準﹐肯定能發圍﹐到時我地想搵個位坐都難啊~~

鳳爪排骨飯‥排骨份量都不少﹐用個瓦煲仔上枱又靚又精緻

蛋煎糯米雞