位於新蒲崗大成街街市2樓熟食中心,中午十二點收,因為唔係24小時蒸住點心,唔會蒸到爛曬,新鮮好味!點心包括蝦餃都係19蚊籠,認真抵食!!!個人唔食鳳爪,難得有淨排骨飯,梗係要試下。排骨飯拍得住大榮華,排骨肥瘦適中,米飯索咗排骨汁後仍保持粒粒飯,油香撲鼻。燒賣亦拍得住一級酒樓,有鮮蝦、手剁瘦肉及肥豬肉,用嚟送蒸飯口感一流,簡直係絕配。聽講鵪鶉蛋燒賣更加馳名,下次一定要試下。蝦餃係竹筍蝦餃,size較細,但十九蚊冇乜要求。仲有現在難得一見嘅魚子餃,我仲以為魚翅餃入面會有一絲絲素翅,原來係冇嘅,只係得豬肉。咁究竟點解叫做魚翅餃呢?!懷舊大包大大分十分有特色,只係食咗一個蒸飯之後已經再食唔落,打包帶走。叫咗5籠嘢埋單止係102蚊,認真抵食,時光倒流回到90年代嘅價錢

蝦餃係竹筍蝦餃,size較細,但十九蚊冇乜要求。

咁究竟點解叫做魚翅餃呢?!

竹筍蝦餃
大包