2024-07-17
🥟一向都好鐘意食點心✨放暑假去荃灣如心廣場行街🛒🛍️搵到間好有中國風既點心舖頭🏮今次叫左幾款點心試試❤️食點心當然唔少得飲茶🫖白桃烏龍🍑第一啖好香桃味,然後帶出茶香好有趣嘅味道💫🔹鮑魚雞粒酥 - 原隻鮑魚 配上外脆既酥皮 好食到 🥟都話要自己食一件🤭🔸乾炒牛河 - 炒牛河系我哋全家既最愛❤️鑊氣絕對好夠 唔會太散又唔會太淋 牛肉都好嫩滑🐮🔹牛牛手袋酥 - 好可愛既點心😍手袋形狀 一咬落去非常鬆脆💥內裡系牛肉餡料🔸家鄉鹹水角 - 啤梨形狀🍐吸引左鐘意食生果既🥟 外表金黃色煙靭煙韌 內餡材料豐富💥🔹蟹籽小籠包 - 小籠包皮薄但包滿肉汁 🥟仲要話encore🤭🔸晶瑩海蝦餃 - 每次食點心 蝦餃都系🥟爸都必點之一 蝦餃外皮晶瑩剔透 內裡面啖啖蝦肉🦐🔹雪影金腿叉燒包 - 🥟話一定要食 仲要食左2個 佢話呢個超級好食脆卜卜皮下次我要帶埋屋企人再黎食過 叫多幾款唔同點心🤭可以試匀哂佢
放暑假去荃灣如心廣場行街🛒🛍️
搵到間好有中國風既點心舖頭🏮
今次叫左幾款點心試試❤️
食點心當然唔少得飲茶🫖白桃烏龍🍑
第一啖好香桃味,然後帶出茶香
好有趣嘅味道💫
下次我要帶埋屋企人再黎食過 叫多幾款唔同點心🤭可以試匀哂佢