2024-01-10
話說今日去添好運試咗幾款招牌點心,真係令人驚喜!晶瑩剔透嘅蝦餃,一咬落去,蝦肉彈牙得嚟又鮮甜,皮薄得黎唔破,簡直是蒸點界嘅極品。燒賣呢,啖啖肉感,蝦肉、豬肉同冬菇嘅mix真係正!仲有,點能錯過酥皮焗叉燒包,鹹甜交織嘅口感,好想再來一籠!呢裡嘅韭王鮮蝦腸粉滑溜溜嘅,蝦滑唔講咖,爽口勁彈,但如果腸粉皮再薄d就正喇!班蘭雞就啱晒鍾意泰味嘅朋友,不過唔夠肉令人小小失望😓。而豉汁蒸鳳爪腍稔稔嘅,入口即化,豉汁香濃夠哂味!對於愛試湯品嘅我,杏汁大白菜燉豬肺真係一絕,杏汁味甜中帶韻,豬肺腍滑又無腥味,正!煎蛋牛肉飯呢個最正,牛肉滑疑似訓著飯上面🛌,隻煎蛋流心,淋上豉油,佢嘅美味簡直係屋企都想整!最後點心部分,杞子桂花糕同椰汁紅豆糕,香甜兩款都得,特別係糕品溫暖嘅芳香,咬落有勁,解甜點之渴。回味無窮,令人想再去一次🤤!總括黎講,添好運嘅點心夠曬地道,依家嚟食仲唔使等,快啲約埋三五知己去攞籠嘆吓!