2018-03-05
點心點心點心新年期間,最好就緊係一家人去飲下茶啦。過左4日既假期,今日終於無乜人,吾洗四圍同人迫同人搶同人爭。估吾到既係今日都有下午茶,本以為新春期間都無,但呢間有喎,仲要吾多人排隊。我地1點10去等,2點2左右就入座啦。除左茶錢要12蚊位之外,其他都無乜特別貴,貴1-2蚊啦。我地3個人去,有卡位座,自己一家人一個小空間,雖然較窄,但可以靜靜地吹下水我地叫左以下點心:菜乾豬骨粥:難食,好水好鹹叉燒腸:吾夠熱,皮厚有粉,吾好食芒果三文魚千層酥:凍食,只可以話新奇組合,又甜又酸又鹹🤷♀️賽磅蟹餃:其實我覺得咪又係蝦餃🤣上面多左啲蟹肉,但呢個好食既鳯爪:覺得吾夠豉汁味,較淡味排骨陳村粉:好夠熱,略嫌較清淡,味道不太重發財燒賣:新年點心,第一次食,原來燒賣上加左蠔豉。其實都係同普通燒賣既材料一樣😬炸雲吞:不過不失,但個醬汁就無甘好食,好水總括泥講,我覺得呢間點心就一般啦,但勝在環境坐得舒服同員工服務好!連傳點心ee都好有禮貌吾會舉手舉到手軟都無人理,態度好,吾知會吾會因為新年關係啦~笑🤭
我地叫左以下點心:
菜乾豬骨粥:難食,好水好鹹
叉燒腸:吾夠熱,皮厚有粉,吾好食
鳯爪:覺得吾夠豉汁味,較淡味
排骨陳村粉:好夠熱,略嫌較清淡,味道不太重
炸雲吞:不過不失,但個醬汁就無甘好食,好水