2020-09-25 988 瀏覽
裝修好靚,特別整張相係佢既玉器餐具同埋刺繡既屏風。座位距離吾算好近,但黎幫襯既多數係老人家或者一家大細,所以環境好嘈。我果日仲聽到後面枱個老豆鬧個喊緊既阿仔。1️⃣黎欣圖軒一定要飲佢既茶。我叫左陳皮潽洱,即係柑潽。茶藝師同埋侍應介紹茶葉歷史,係我面前盅碎個柑潽表演沖茶。味道越飲越有柑橘香,茶味又濃。2️⃣欣圖軒既點心製作出色,特別係佢既龍帶玉梨香。雖然炸過,但吾會膩。有帶子、龍蝦肉,新鮮既梨。好好食。3️⃣鮑魚海鮮盒都印象深刻,因為啖啖蟹肉。4️⃣wasabi咸水角係我貪得意叫,又幾好食喎。5️⃣灌湯餃呢⋯⋯⋯⋯我發現好多間米芝連中菜廳既灌湯餃都係有湯浸住。其實真正既灌湯餃係冇湯浸住,湯係餃入面架嘛⋯⋯不過!有長腳蟹肉同埋肥厚既竹笙(粗厚既竹笙都好貴架),算佢啦~6️⃣三色海鮮餃相信係人人黎到都會叫既。其實好多點心既餡都係海鮮,你有冇發覺?7️⃣叉燒就堅係No No No No!!!!!!!我要吐番出黎,絕對不是誇張。個汁又黏又過甜,舊叉燒肉肥膏多、肉又吾鬆軟。暫時天龍軒既叉燒係第一,第二係明閣。再有好食既我遲下更新。
裝修好靚,特別整張相係佢既玉器餐具同埋刺繡既屏風。

3️⃣鮑魚海鮮盒都印象深刻,因為啖啖蟹肉。
4️⃣wasabi咸水角係我貪得意叫,又幾好食喎。