2021-05-31 142 瀏覽
近日收到消息東哥點心有放題, (兩小時)所以就響openrice訂位朝聖。放題五點就開始,小弟坐低就開始先揀點心,包括蝦餃 燒賣 灌湯餃 鮮竹捲 沙律蝦春捲 鳳爪 及菜苗餃😋( 當然我係分開兩次落order啦 )之後就揀火鍋湯底:芫茜皮蛋及火鍋料。火鍋料我首選推介:牛板腱,入口爽脆,而點心我一定係推介蝦餃、 灌湯餃及菜苗餃,因為餃子皮夠薄同埋有QQ感覺,另外蝦餃餡全部都係大蝦冇豬肉成分,我仲食咗兩籠,夠曬番本😂原本仲有個雞煲都係送既(一次性) 但可惜因為我小弟得兩個人 又唔係有食力嘅人😂所以就冇order,留待下次約埋班朋友先食佢個點心火鍋放題加雞煲!呢度嘅價錢確實抵食, 酒水任飲,而飲品我都推介無糖牛蒡茶,兩人埋單都唔使$400蚊,環境又唔算太迫 (可能我坐係卡位) 及店舖內嘅員工態度又親切善談👍所以我相信會再嚟多一次🥰
,夠曬番本😂
原本仲有個雞煲都係送既(一次性) 但可惜因為我小弟得兩個人 又唔係有食力嘅人😂所以就冇order,留待下次約埋班朋友先食佢個點心火鍋放題雞煲!

2021-05-30