2020-04-14
尖沙咀厚福街不嬲都係好多好野食~今次黎到食點心,酒店星級名廚主理,味道確係好食過普通酒樓,價錢叫做坐落旺區黎講都中規中矩。是此幫襯可惜係試唔到佢既招牌蒜蓉芝士鮮蝦長春卷,同埋腸粉、包(無辦法~我個胃試唔到太多),如果有親戚朋友外地番黎係可以帶佢地去試試~但如果單單想飲茶既話,我未必會特登為佢而出黎食🤔 所以感覺佢係做旅客生意居多,因為店內除左中文餐牌,仲有英文、日文、韓文😂..評分推介排名既先後..🥰必點精選.💁🏻♀️蝦餃 (兩粒)$23 - 足料,蝦好彈牙.💁🏻♀️燒賣(兩粒)$23.💁🏻♀️鳳爪排骨飯 ($33)- 好足料,排骨超超超多,肉香都渗入D飯到,好香,可惜飯有偏軟,如果硬少少就perfect,佢有個午市套餐,一個飯配一個點心$45 ~lunch 唔錯既又想坐低食個排骨飯 都係唔錯既選擇.💁🏻♀️鵪鶉蛋燒賣 (3粒)$29 - 懷舊點心,未試過可以試試..👌不過不失.👌沙律明蝦角 $33 - 雖然蝦都係彈牙,但炸得有少少耐,皮偏硬.👌豉汁蒸鳳爪 $24 - 佢既鳳爪係有嚼勁,都入味,可惜小編就喜歡好腍,唔洗咬就lur到骨個種~.👌高湯鮮竹卷 $23 - 蔬菜配料好足料失望之
評分推介排名既先後.
🥰必點精選.
💁🏻♀️蝦餃 (兩粒)$23 - 足料,蝦好彈牙.
💁🏻♀️燒賣(兩粒)$23.
👌不過不失.
👌高湯鮮竹卷 $23 - 蔬菜配料好足料
失望之不選.
🙅🏻♀️上海小籠包$32 - 有湯汁,皮都薄,但敗筆在於個味道係偏甜既?我不太懂