2024-10-13 1043 瀏覽
小妹今晚同豬經過尖沙咀漢口道,見到呢間餐廳大排長龍,於是又排埋一份…等候時見到不少外國人,韓國人都幫襯呢間餐廳🍴餐廳以黑色玻璃門面,以長形為主😍 座位以光滑綠色及灰色為主調,角落邊佈置一棵樹,簡單得黎,又感覺乾淨企理😙越式米網炸兩腸🫔腸粉好滑,油炸鬼炸得好脆口,入面包住唔少涵料🌝 包住一齊食好飽肚,絕對係新派炸兩😚籠仔蒜蓉海蝦飯🦞🍚以籠仔呈現,飯量好多😋有幾隻海蝦🦞超抵食😳而且每隻蝦上層都舖滿超多蒜茸,蔥及芫茜😙口感豐富😆芥末鵪鶉蛋燒賣🥠呢款燒賣混入咗不少餡料製成,鵪鶉蛋既蛋香微微滲入燒賣涵中,更顯其香濃味道,最特別係咬時食到微辣芥末味,非常特別又吊味😚啤梨鹹水角🍐呢款點心造型精緻又可愛,其實內有乾坤,鹹水角內裏非常足料,外皮煙軔😬蘿蔔絲酥🥕新鮮即炸,以千層酥呈現😚非常香脆,造型亦相當有特色😎白灼菜心🥬份量不少,仲配上蠔油另上,健康又美味🤤樂意水果茶🥤呢杯水果茶有不少水果,甜甜既果香與茶味交融,除解膩外仲感受到有不少健康感覺🍊🍑楊枝甘露🥭近期好多地方都賣楊枝甘露🤭 呢杯楊枝甘露甜度正常,不錯👍🏻小妹覺得呢間點心店相當有驚喜,食物質素高質,價錢合宜🤩 唔怪得長期咁多人排隊幫襯😎

越式米網炸兩腸🫔

籠仔蒜蓉海蝦飯🦞🍚

芥末鵪鶉蛋燒賣🥠

啤梨鹹水角🍐

蘿蔔絲酥🥕
新鮮即炸,以千層酥呈現😚非常香脆,造型亦相當有特色😎

白灼菜心🥬
份量不少,仲配上蠔油另上,健康又美味🤤

樂意水果茶🥤

楊枝甘露🥭
近期好多地方都賣楊枝甘露🤭 呢杯楊枝甘露甜度正常,不錯👍🏻