2022-12-17
Cafe門口寫著 “share 5% of your time with friends”, 所以就叫5% cafe5️⃣. 屈指一算, 24小時既5%其實就係個零鐘, 岩岩好係一餐飯既時間, 足夠滿足放工後疲憊既心💛以前一直以為樓上cafe無啖好食, 但食過之後覺得原來自己太naive 龍脷柳大條無雪味, 香煎唔厚粉又唔過油🐟濃郁牛肝菌汁淋上煙韌唔過腍既長通粉幾好食 沙律菜都唔hea架有齊紅黃車厘茄好繽紛🍅另外個burger個brioche bun烘到超脆口🍔, 手打和牛勁厚肉juicy, 黑松露醬好香濃薯條都唔太油, 外脆內軟野飲大大杯, 好岩坐耐d甚至同fd一齊邊玩board game邊飲野👯♀️花茶$56有成壺好抵飲仲要有蠟燭熱住夠細心🕯️ 雪梨洋翔菊清新帶甘🌼咖啡拿鐵有好多口味揀, 榛子唔會太重syrup味🌰仲有肉桂粉灑面既印花跟餐仲可以以優惠價加配是日蛋糕, 當日係芝士蛋糕, 味道就不過不失啦. 但我地好欣賞佢伴碟既雪人, 用糖霜灑上非常有節日氣氛最想讚既都係態度好到爆既店員叔叔, 非常有禮貌, 感覺都好敬業樂業. 雖然唔多人, 但佢都會俾適當嘅空間我地, 每枱旁邊都有個鐘仔需要
薯條都唔太油, 外脆內軟
花茶$56有成壺好抵飲
仲要有蠟燭熱住夠細心🕯️ 雪梨洋翔菊清新帶甘🌼
最想讚既都係態度好到爆既店員叔叔, 非常有禮貌, 感覺都好敬業樂業. 雖然唔多人, 但佢都會俾適當嘅空間我地, 每枱旁邊都有個鐘仔需要時叫佢, 佢都會好快黎到, 落單上菜都好到位, cutlery都唔駛我地操心
食下野傾下計不自覺都坐多過個零鐘, 點止留5%既時間呢 實在值得多d人認識呢間cafe
香脆龍利柳🐟配牛肝菌汁🍄長通粉 ($88)
5%黑松露手打牛肉芝士漢堡🍔配薯條🍟($128)
🌼雪梨桂花茶 ($56/set+$18)
榛子拿鐵☕️($42/set+$4)
芝士蛋糕🍰($58/set+$28)