2019-01-12
2019同朋友第一餐飯局就揀咗最方便大家嘅旺角,但今次唔係日式放題,而係位於創興一樓嘅韓牛韓式燒烤,當然都係放題形式今次係我第二次光顧,餐廳環境同食物種類都差唔多,入座後就馬上出去觀察自助區,好好計劃今晚攻掠由凍蝦,三文魚刺身,青口,再到沙律吧,多至十款嘅韓式泡菜,熱食有炒蟹,炒蝦,豬腳醋,同多種炸物。花多眼亂真係唔知食邊樣先。印象最吸引豬腳醋嘅蛋,同紅酒牛尾,牛味酥香,肉質軟中又帶有咬口。而燒烤部份有三文魚腩,豬扒,牛仔骨,羊肉,魷魚,蝦,多春魚,同不同嘅腸同丸丸。我個人最中意係牛仔骨既入味,又嫩口。三文魚腩就明顯嘅肥美。其他嘅食材也算新鮮。甜品除左雪糕,雪條,甜品櫃中有多款水果,啫哩,布甸,自製棉花糖,軟雪糕,同不同嘅罐裝飲品。餐廳cp值高好適合朋友家人飯聚