2019-06-02
如果食燒高質和牛既同時,又想食d正既日本料理,我諗餐廳既選擇真係唔多,所以真係推介呢間 cp 值夠曬高,同時滿足你於高質和牛,高質日本料理,甚至少量高質泰菜元素既食物添!餐廳繼續有提供任飲優惠,食靚野,嘆日本料理同燒和牛就梗係要配返清酒啦,任飲清酒真係好正,同成班朋友一齊食,成餐飯個感覺都好舒服好 chill ! 大家都不妨試下呢個優惠啊主菜嚟之前,大家都會有一碟前菜,分別有三小款,左邊係泡菜味香辣蒜頭,中間係海蜇,右邊係芝麻蜜糖合桃x八爪魚,三款小食都各有特色,都令你感覺到開胃,而且味道都唔錯,絕對唔係普通嘅前菜小吃正式上菜,第一道黎既食物係佢,明太子玉子燒,鍾意食明太子嘅朋友一定要叫,因為香濃嘅明太子放咗喺好有層次嘅玉子燒入面,比雞蛋包圍嘅佢,變得有口感又夠 Juicy,同朋友分享,一人一件,啱晒!好鍾意食雞蛋嘅我,玉子燒真係好有口感,咬落去好有雞蛋味,雖然係全熟既雞蛋,但係都仍然好有口感,食得出佢係由好多層雞蛋所造成嘅,真係做得幾好係主角之前,仲有一個沙律,呢個沙律都幾重份量架,佢就係日本青蘋果蟹籽沙律,淨係賣相都夠吸引,可能你會話蟹籽沙律食得多,但係非常多嘅蟹籽,同非常新鮮爽口
係主角之前,仲有一個沙律,呢個沙律都幾重份量架,佢就係日本青蘋果蟹籽沙律,淨係賣相都夠吸引,可能你會話蟹籽沙律食得多,但係非常多嘅蟹籽,同非常新鮮爽口嘅青蘋果絲,我諗你未試過啦掛
賣相同份量都真係唔馬虎,絕對食得過,同時可以再幫到你清一清味道,為跟住落嚟嘅主角做準備
嘩,只係睇到成個賣相都不得了啦!佢就係第一個主角,日本料理當中嘅 五品刺身!先介紹當中最搶鏡嘅,當然係果一版海膽,佢喺北海道海膽,需要提前預訂!另外仲有拖羅四片,活赤貝一隻,機主鮑魚一隻及三文魚腩刺身四片
每一款刺身都非常非常新鮮,大部份都需要提前預訂,如果真係想食,就記得先打去餐廳預訂啦!
呢個北海道嘅海膽,真係非常新鮮,完全冇異味,包住塊紫菜一齊食,真係好味到不得了!
食完咁正嘅日本料理刺身,第二個主角都黎啦!燒和牛!呢度嘅和牛係屬於近江和牛,而呢隻全牛就係 極上和牛盛宴,一板既每個部位都有四片,四個人食就岩岩好,唔會太多!而6個人既話就可以叫一板半,因為剛好每部位有六片
和牛質素非常高質,每個部份嘅脂肪分布非常均勻,顏色鮮豔,餐廳亦有標妥每個部位既名稱,令你食得更有感覺,亦都更容易可以俾你跟住個次序嚟食,味道更佳
大家食過和牛既都會知,其實和牛嘅油脂都幾多, 所以會好容易令你覺得油膩或者過膩,除咗可以從牛既部位按次序咁食,令你覺得舒服啲之外,配送白飯,都可以吸收油脂,甚至將和牛燒一啲,都會比較好
燒起上嚟,啲和牛真係非常吸引!
嚟到呢個位,食完好正好高質嘅日本料理刺身及同樣好高質嘅和牛之後,應該個胃都冇咩位剩㗎啦,不過對於甜品,可能真係有第二個胃既!
最後一道有呢個甜品,係期間限定嘅榴槤糯米飯,芒果糯米飯你食得多啦,所以榴槤糯米飯都值得一試!上面大大舊又新鮮既榴槤肉,真係好香濃,去買椰汁糯米飯,真係齒頰留香,完全為今餐非常非常正嘅一餐晚餐,畫上完美嘅句號。