2022-05-24
誤打誤撞,發現驚喜小店。附近日式餐廳休結業了。撲空,行多兩步發現了這間小店。見到和洋風餐廳,門口企理,秒入。結果吃到令人十分滿意的一餐。環境乾淨衛生,店員姐姐好細心。這個位置近渠,試過幾間旁邊嘅餐廳都非常多蚊蟲,但這間沒有,因為門口膠掩緊閉。枱與枱不會太近,乾淨企理,環境舒適。坐低後,店員姐姐問我哋去過未,我哋未,便清晰簡潔地介紹餐牌,推介佢哋嘅熱門食品。細心之程度,近年罕見。前菜:蘑菇湯 -非常出色 口感順滑得嚟有顆粒感 -不會很creamy 菇味亦不會太濃 平衡得恰到好處沙律 主菜:蟹肉蟹膏白汁手工意粉-有鮮味之餘 不會太膩 食完舒服蕃茄汁吉列芝士和牛漢堡扒手工意粉-兩個之中我喜歡這個 既邪惡又好味-有脆脆嘅外層 又好夠肉味 份量都好夠-日式蕃茄醬 甜甜地飲品:熱抹茶Latte-提供抹茶粉、茶筅及熱奶 自己沖 比想像中易-奶有奶泡 很滿足Iced Latte-店內有專業咖啡機-咖啡好香 -要留意 自動落糖水 走甜要出聲 (飲到底先知 好彩冇攪勻)有質素嘅小店 一定會再次光顧
前菜:
-有脆脆嘅外層 又好夠肉味 份量都好夠
-日式蕃茄醬 甜甜地
飲品:
熱抹茶Latte
-提供抹茶粉、茶筅及熱奶 自己沖 比想像中易
-奶有奶泡 很滿足
Iced Latte
-店內有專業咖啡機
-咖啡好香
-要留意 自動落糖水 走甜要出聲
(飲到底先知 好彩冇攪勻)
有質素嘅小店 一定會再次光顧