2014-05-22
因為公司係附近, 因為同事從外地返黎, 所以我地又一齊出黎食晏。呢日因為係農曆新年之後, 大家都唔想再食中餐, 所以一致鎖定食西餐, 老闆話呢間聽朋友講左幾次, 應該都唔錯, 所以我地就黎左呢到啦~3個人黎食都要擾攘左5分鐘, 佢係出面開一將檯俾我地, 我地分別叫左"Burger with fries", "Meatball Spaghetti", 周埋"Masala Chicken"先黎左個湯, 應該係Green Bean Soup, 夠熱, 好味~ 之後好快個意粉就上左檯, , 大家睇相都見到賣相不錯, 我都以為應該好味。因為呢個係同事叫既, 所以我都冇理。其後, 漢堡包同MASALA CHICKEN都分別上檯, 大家都餓, 當然即刻齊齊開動。當大家都好沉醉於自己個餐既時候, 同事已經停手, 我地都好詫異, 同事就"撩"俾我地睇, 所有肉丸原來都未煮熟, 咁我地就話不如同餐廳講啦, 同事就話已經冇胃口唔想食, 所以就冇同餐廳講。至於我地既漢堡包同雞, 當然係好味啦.... 冇胃口既同事就KEEP住食薯條, 因為新鮮炸出黎, 梗係香口啦~至於我既MASALA CHICKEN, 好既係
至於我地既漢堡包同雞, 當然係好味啦.... 冇胃口既同事就KEEP住食薯條, 因為新鮮炸出黎, 梗係香口啦~至於我既MASALA CHICKEN, 好既係落足夠既香料, 所以又香又辣, 缺點當然就係份量太少啦, 如果可以再多D, 咁就好啦!
希望只係大廚一時大意所以先冇整熟個肉丸, 亦都希望下次黎食唔會再出問題~