2007-05-07
4 May 2007 (Fri) - Birthday Dinner (15)本來同友人係想食中東嘢,點知因冇book位而要去第二度食,行行下黎咗呢度門口,見個餐牌啲嘢食都OK,入面地方又幾好氣氛咁,不過就唔多似尼泊爾嘢,似西餐廳多啲,但見冇乜人,即管入去試下!我哋叫咗一個羊肉沙律,一個芝士菠菜,一個超辣咖喱雞,同一客plain nann!落order時,由於我哋叫咗個super spicy 既咖喱雞,個waiter眼都突咁remind我哋係very super hot & spicy,但友人係好鍾意食辣既,而我都OK,所以相信應該會頂得順,所以同佢講,係呀,我哋就係要呢個,我估因為非常少人order呢個,所以佢特別提醒我哋!一黎就比咗啲前菜我哋,係烤餅,仲有兩個醬,一個綠色同一個紅色既辣醬,兩個都幾辣下!羊肉沙律:根本係羊肉多過菜,我哋以為會係一個以菜為主既沙律,但睇黎一啲都唔係,不過羊肉整得好淋,唔酥,我覺得好啱食,因為我一向麻麻食羊肉,怕酥嘛!呢個真係幾唔錯,加埋啲少少酸辣既伴菜同汁,絕對係好味之選!而且呢個所謂既頭盆都真係幾飽下,因為肉多既關係!超辣咖喱雞:雞肉只有四舊,我同友
超辣咖喱雞:雞肉只有四舊,我同友人一人兩舊就食完!初食時都真係好驚佢辣到入唔到口,所以叫友人試先,佢話辣既程度係可以接受,咁我先至夠膽畢一舊試下,好在雖然係辣,但係只要一邊食nann bread,一邊食芝士菠菜同一邊飲水咁食,我都頂得順;但係友人係一次過食晒啲雞先食nann bread 同菜,因為佢話一次過辣晒先,再食淡味既嘢可以中和返,佢有佢道理!呢個咖喱雞之所以係超辣,係因為佢個汁根本上係充滿住好多好多既椒籽,真係睇個樣都知辣!
芝士菠菜:真係麻麻地,味道淡,當然係因為我哋叫既雞太辣之固,但係佢既芝士原來唔係嗰種一塊塊既芝士再溶咗佢,而係好似semi-hard cheese嗰種,但係味道一啲都唔好食,而且芝士多過菜... 原本特登叫個菜,係希望可以食多啲菜,點知沙律又無乜菜,呢個菜又冇乜菜,好失望!
喺我哋食晒嘢諗住傾下偈時,確實見到佢都幾full,有人開始等位,但係我都未打算走架,咪叫佢比個dessert menu 我哋睇下,睇完又無乜嘢想食,所以都係算數,佢收咗我個menu之後,居然自己攞張單比我埋,我都未叫埋單,友人仲去緊厠所,我自己都未去...最後就係我都唔去厠所就埋單走,因為我最唔鍾意人趕客走...唉!雖然食物係唔錯,但係咁樣既服務態度,我確實唔會介紹比人去!