2022-10-30 156 瀏覽
喺IG見到有間炸雞做到12月31就結業其實留意咗好耐 不過朋友都怕食得一兩嚿回到本唔抵 但點知講結果出乎意料之外🥢炸雞+焗雞+Pizza+小食放題 $178/每人(90分鐘)❣️炸雞(無骨)🐥甜酸炸雞同出邊嗰啲唔一樣 醬汁味道竟然唔會覺得漏 酸酸地微甜好開胃🐥香草青檸炸雞呢個食落好香清新檸檬檸檬味 不過整體以香草汁為主 有啲似白汁杰杰地有小小痴喉🐥辣味炸雞🌶️可能係我唔食得辣 咬左一啖覺得噴晒火🤡男朋友話好惹味好過癮🐥檸檬柚子炸雞淨係睇個名同上面香草檸檬好相似 但實際上呢個fresh好多 透明嘅醬汁酸酸甜甜 面頭仲帶有柚子肉 夠哂清新🐥濃蒜炸雞好濃烈嘅蒜香味 但又未至於食完會口臭個隻 呢個唔會出錯嘅配搭真係好match🙈🐥黃金鹹蛋炸雞酥脆嘅鹹蛋將炸雞嘅香脆外皮到推向極至 鹹香味加添炸雞層次 偷偷地點小小檸檬香草醬更加好味❣️焗雞(無骨)🐤蜜糖蒜香焗雞係焗雞嘅經典口味 見到呢個味就諗起某連鎖快餐店 不過呢個留得住🍯嘅甜度 再鎖住雞肉嘅肉汁 額外再加上蒜香粒 多重享受🐤韓風紫菜焗雞紫菜粉搽滿雞皮外層 令食落去嘅時候啖啖紫菜香🐤雙重芝士焗雞芝士配焗雞實無錯 芝士連同雞肉一齊放入焗爐 均勻受熱 絕對
喺IG見到有間炸雞做到12月31就結業

❣️炸雞(無骨)
甜辣炸雞

檸檬有子炸雞

🐥檸檬柚子炸雞

🐥濃蒜炸雞

🐥黃金鹹蛋炸雞

❣️焗雞(無骨)

🐤蜜糖蒜香焗雞
韓風紫菜炸雞

🐤韓風紫菜焗雞
紫菜粉搽滿雞皮外層 令食落去嘅時候啖啖紫菜香

🐤雙重芝士焗雞
芝士配焗雞實無錯 芝士連同雞肉一齊放入焗爐 均勻受熱 絕對唔會話雞肉未熟但芝士燒到乾曬

🐤BBQ香辣焗雞🌶️🌶️
真正呢個推薦俾啲食得辣嘅朋友仔 連埋辣一齊焗令雞肉更加入味 辣度滲入中內層
香辣味由裡面漸漸散發到外面

❣️PIZZA(款式按當天餐廳供應決定)
熱帶風情薄餅

🍕熱帶風情薄餅
一份四塊一口一片兩個人食啱啱好 批邊厚實 上面鋪滿菠蘿 火腿 蘑菇

泡菜薄餅

🍕泡菜薄餅
平時食泡菜薄餅都係韓式嗰隻 第一次試喺Pizza皮上嘅做法 微辣嘅泡菜同餅皮好match

❣️小食

嗌嘅時候仲以為得薯條同粉咁dry 點知嚟到係芝士醬
好香
涼拌水冷麵

🧆涼拌水冷麵
食咗咁多濃味嘅食物 呢個幾乎係唯一可以清清喉嚨 無乜調味嘅湯底浸住啲冷面 適當地配合青瓜紅蘿蔔作調劑🥒

🧆芝麻菠菜
麻油味好香 芝麻怖滿波菜面 好香好香芝麻味 都Encore左三次

🧆韓式酸蘿蔔
好酸好啱中和下炸雞嘅漏 唔係食足成晚煎焗烤真係搞唔掂

🧆蜜糖牛油粟米
一如既往不過不失 但口痕用嚟做小食都唔錯 平時喺屋企懶得自己整 而家可以擦餐飽🌽

🧆韓式辣拌海蜇
海蜇低卡又好食 滑捋捋一下子sir咗落喉嚨 仲要有啲辣辣地涼拌埋一齊 好味

炸雞焗雞

話晒係放題 原先以為質素會好差 炸雞唔脆焗雞唔熱 點知全部都即叫即炸
每次嚟到都要撕開層皮攤陣先拎得起嚟食 真係新鮮滾熱辣

同店員傾咗幾句 佢地話收到業主通知加租 租約傾唔埋做到12月31日就會撤出香港

- 而家有2️⃣個結業優惠回饋所有客户 :
‼️炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費