2008-05-17
話說周四晚上與工友慶祝生日,由於想吃pizza關係,所以選左去海港城既California Pizza Kitchen﹗呢間野都幾大支野,唔俾訂位,只可以排隊,可幸吃得夜,所以都無咩人等位來到就入得﹗窗口位比人坐哂呢﹗有0的可惜,如果向住個海應該好好多﹗一行六個餓鬼,來到先點個凱撒沙律嘩個賣相真係不敢恭維,成堆菜好似比馬食0的料咁﹗亂七八糟,見到真令人食慾不振﹗好在味道不錯,芝士味濃,美國菜不是已變得比較著重賣相喇咩?咁樣上台真的令食客們嚇傻了﹗雞肉意粉,意粉乾身好香蕃茄味,不過0的雞肉卻又乾又0鞋口,最後意粉食哂,雞肉仲有好多,棄之......嘩﹗呢個California Roll真係,用粉皮包住0的意粉、菜同埋蝦,淡而無味,計番條數要十五蚊一件﹗食到你扯火﹗呢度賣點之一就係無限添飲汽水,當然唔執輸一人飲番佢十杯八杯啦﹗早來的話可以飲個痛快,可惜我地接近十點先來倒左幾次就已經停止服務....唔係飲佢廿杯﹗牛油果Club Pizza,生日工友要點的﹗上碟只係見到牛油果同埋生菜密鋪平面,入面好似有0的雞肉、香腸、蕃茄等,食落都可以,沙律醬味酸酸甜甜的﹗不過Pizza批邊不脆,拿上手軟軟的
窗口位比人坐哂呢﹗有0的可惜,如果向住個海應該好好多﹗
一行六個餓鬼,來到先點個凱撒沙律
牛油果Club Pizza,生日工友要點的﹗上碟只係見到牛油果同埋生菜密鋪平面,入面好似有0的雞肉、香腸、蕃茄等,食落都可以,沙律醬味酸酸甜甜的﹗不過Pizza批邊不脆,拿上手軟軟的,我就不太喜愛﹗
呢個經典,北京填鴨pizza,我估應該係俾外國人食的﹗甜醬味加上京蔥的香我想都是用番正宗北京填鴨餅皮包住會好一點,而家變左做pizza餅皮厚又甜椰椰食落怪得不得了﹗如此甜味我估香港人未必能心領神會。
埋單一人百五蚊,價錢就不算太貴,不過味道就......
也許唔應該點呢0的菜式,不過睇番餐牌又好似無咩其他可選,所以只有無奈﹗
如果想食pizza我想都係去番大眾化的Pizza xxx會好一點了﹗