2018-01-10 3140 瀏覽
等左三個月,終於食到傳說中既黯然銷魂飯。今日,仲要全場爆滿,walk in 既客人都唔比入。首先,無花果湯水,但無任何湯渣在內,個湯係和暖。第二樣就係蟹鉗,配上黑醋的菜再加上幾粒金色唔知咩既子。蟹鉗質地係厚實爽口配上酸味味的黑醋,好開胃😋上主菜啦,黯然銷魂飯,好香的䓤味,荷包蛋好動L動L,叉燒兩大舊,一d 都唔韌。看似好細碗的飯,我食到一半已經食唔到啦😩😩因爲飯中加左🐷油同一大舊的半肥叉燒,食到好飽肚。到左餐配的糖品桂花糕唔太甜,好適合唔多食甜品的人仕!仲有,晚飯會多個糖水有熱的紫米露和凍椰汁西米露選擇,兩款都係好重的椰子味,而西米露偏甜,紫米露就剛剛好👍👍呢餐飯,美中不足既地方係飯菜全部係和暖如果係熱騰騰咁就好好多!可以值得一試但試過就得啦!
等左三個月,終於食到傳說中既黯然銷魂飯。
今日,仲要全場爆滿,walk in 既客人都唔比入。
首先,無花果湯水,但無任何湯渣在內,個湯係和暖。
黯然銷魂飯
2018-01-10