2021-12-03
每逢喜慶節日,大家會點樣做節呢?食盆菜都係一家人或親朋好友共聚嘅熱門之選!鼎爺私房菜推出嘅手工盆菜,係你嘅不二之選~包含十八款精選菜品,款款精心設計,再淋上古法秘製湯汁,惹味極了😋全部本地當日新鮮製造,絕對唔可以錯過~✨鼎爺精品手工菜式✨花膠釀雲吞非常特別嘅一款手工菜式,用花膠代替雲吞皮,包住豬腩肉拌蝦仁蝦膠餡料,用韭菜紮起,雲吞嘅形狀,花膠有咬口,滿滿嘅膠原蛋白,配合入邊嘅餡料口感更加豐富~肉蓉釀海參採用海皇刺參,釀入甘筍、唐芹、馬蹄、半肥瘦豬肉加入墨魚膠,高級感滿滿!龍穿鳯凰翼去骨雞翼入邊釀有甘筍同埋其他材料,啱晒我啲懶人😛潮汕海蝦棗以蝦肉做成嘅蝦棗,表面金黃,滋味鮮美,入口酥鬆,咬開可以食到一粒粒嘅蝦仁,非常彈牙。其他精選菜餚:🔸原隻鮮鮑魚🔸一品大瑤柱🔸茄汁大虎蝦🔸阿爺靚豬腩🔸馳名醬油雞🔸千足金豬皮🔸天津大甘栗🔸發財炆支竹🔸荔甫靚芋頭🔸古法炆蓮藕 🔸精選甜蘿蔔🔸包金黃芽白🔸一級鮮冬菇🔸翡翠鮮豆卜鼎爺注重烹調過程的細節,每款菜式精心製作,分量十足,我哋7個女仔都食唔晒,個人覺得10個人食都好足夠~呢個盆菜為你全年帶來好兆頭、好運氣同埋真正美味!仲唔快啲去訂購🛒‼️售賣只設預訂外送,不
✨鼎爺精品手工菜式✨
花膠釀雲吞
肉蓉釀海參
龍穿鳯凰翼
去骨雞翼入邊釀有甘筍同埋其他材料,啱晒我啲懶人😛
潮汕海蝦棗
🔸精選甜蘿蔔
🔸包金黃芽白
🔸一級鮮冬菇
🔸翡翠鮮豆卜
‼️售賣只設預訂外送,不設堂食‼️
於以下限定日期供應🗓
冬至❄️2021年12月18日至21日
新春🧧2022年1月29日至31日及2月2日至6日限定
💰售價💰
團圓價$2888/原價$3288(六位用)
須五天前預訂
價錢已包送貨到一指定地點,須地面交收,偏遠地區另議