2023-03-17 157 瀏覽
最鍾意就係放工無嘢做,屋企又無飯食,可以即興約🐽朋🐶友————今次,邊邊佢。邊爐必備嘅配料+豉油餐廳嘅裝修擺設都以懷舊為主,比較年輕嘅 可能都未見過綠色果舊嘢———信箱。花雕醉美人鍋(醉雞鍋)超濃花雕酒味,落雞煮熟之後 緊係飲啖湯先再慢慢食雞。 湯好正😌 雞又好滑有雞味成個人覺得好na補😂😂胡椒豬肚少爺雞湯好夠胡椒味 飲落辣辣哋但係舒服嘅我地每人都飲咗一碗胡椒豬肚湯之後先再落雞,之後再飲湯😆😆 都係嗰句,好na補!!我唔食牛,但朋友試完,話左上角嗰碟好正 ——— 牛胸爽 鴛鴦滑 、 梅花黑豚肉叫咗個賣魚勝推介,有4隻八頭鮑魚、6隻海蝦、大元貝,幾款都好新鮮,蝦肉爽口唔會梅大魚大肉之餘 都要留少少位食菜罪惡感會少dd尼款鯉魚糖不甩,會用返打邊爐果窩嚟煮之後再’嬸‘番啲花生、糖上面撈撈就食得味道幾得意 裡面咸外面甜(唔會好似一般咁 用清水煮 裏面冇味 就咁一舊粉)好耐冇玩過呢款遮仔啦☂️細個勁鍾意食啫喱(都係尼款杯裝)仲要加勁多花奶 。 就算已經食到好飽 都要食埋😆題外話:有一位男侍應服務好好 仲好貼心食飯期間我哋自己講笑,笑個朋友發燒(其實無)有病啊唔好出嚟食飯累人啦, 佢應該咁岩聽到就好

邊爐必備嘅配料+豉油

花雕醉美人鍋(醉雞鍋)
成個人覺得好na補😂😂

胡椒豬肚少爺雞湯
好夠胡椒味 飲落辣辣哋但係舒服嘅
我地每人都飲咗一碗胡椒豬肚湯之後先再落雞
,之後再飲湯😆😆 都係嗰句,好na補!!

我唔食牛,但朋友試完,話左上角嗰碟好正 ——— 牛胸爽

鴛鴦滑 、 梅花黑豚肉

叫咗個賣魚勝推介

大魚大肉之餘 都要留少少位食菜
罪惡感會少dd

糖不甩

尼款鯉魚糖不甩,會用返打邊爐果窩嚟煮
之後再’嬸‘番啲花生、糖上面撈撈就食得
味道幾得意 裡面咸外面甜
(唔會好似一般咁 用清水煮 裏面冇味 就咁一舊粉)

好耐冇玩過呢款遮仔啦☂️

題外話:
有一位男侍應服務好好 仲好貼心
食飯期間我哋自己講笑,笑個朋友發燒(其實無)有病啊唔好出嚟食飯累人啦, 佢應該咁岩聽到就好貼心咁問我朋友係咪怕凍使唔使比多件外套佢😂😂 分別問咗三次 佢以為我朋友真係病
利申:朋友喺男仔🧍‍♂️
2023-02-19