2013-12-11 2670 瀏覽
近來喜歡食齋,朋友介紹之下黎試呢間餐廳。甫入到餐廳,發現裝修似cafe, 燈光昏暗,情調充足, 係撐枱腳既好地方。由於係Friday night, 訂枱時講明個半鐘交枱。看看menu, 原以為係美式, 確見有burger, 但再睇落去又有越式又有印尼就知走多國菜路線。選了dinner set 'veggie steak house'配organic 石榴茶扒是菇, 大如手掌既菇真係啖啖充實, 雖無牛肉口感, 配上黑椒汁還是很滿足, 伴碟乃是烚蔬菜(西蘭花薯仔蘿蔔), 整碟既份量已夠我飽一晚!仲要叫左小食,黃豆餅and 沙爹串燒黃豆餅有吉列外層,帶黑椒味, 口感一流, 好食!沙爹串燒似乎係黃豆渣, 又係口感一流,炸得香脆又有惹味!最後甜品選了chocolate cake, 說是無蛋的, 幼滑如mousse, 入口溶, good!齋口唔齋心, 也是個好開始來減少食肉吧!
近來喜歡食齋,朋友介紹之下黎試呢間餐廳。

由於係Friday night, 訂枱時講明個半鐘交枱。

仲要叫左小食,黃豆餅and 沙爹串燒
黃豆餅有吉列外層,帶黑椒味, 口感一流, 好食!
沙爹串燒似乎係黃豆渣, 又係口感一流,炸得香脆又有惹味!
齋口唔齋心, 也是個好開始來減少食肉吧!