2010-06-24
之前好多報章雜誌電視都有講依間嘢, 純粹覺得裝修特別擺明落足心機整個懷舊feel, 於是行完i.t.就同老公去試下優:- 無論侍應衣著, 裝修格局以至一啲細微位(好似洗手間)都睇得出店主花咗好多時間心機上去.雖然 "舊", 但絕對唔"殘". 反而因為間嘢開左無耐, 仲有好新嘅感覺添, 所以感覺幾特別!缺:或者係我嘅問題, 唔應該喺晚飯時間叫晚餐, 而係應該淨係食此餐廳最出名果幾樣, 即係浮台雞批, 多士同埋香蕉pancake...只可惜我都係一個飲食正常嘅人, 晚餐食以上三樣好似怪怪地, 但係食完正餐又真係食唔落其他丫嘛...- 老公叫左個雞飯套餐, 落單前指明白飯唔要油飯, 但係最後都係嚟左個油飯算啦, 老公照食跟手老公夾左舊雞脾位我食...嘩..攪乜..未食過咁嚡, 嚡到直頭係0趙唔開..雞脾位都咁, 其他位唔洗試啦, 真係戥老公啲牙同個胃辛苦- 我叫果個都唔好得去邊, 就係蕃茄煎牛脷意粉嘩..家下茄汁唔洗錢, 而蕃茄就一定好貴, 所以成碟只會見倒兩小舊蕃茄肉唔知係食緊茄汁定意粉, 但係汁一定多過啲粉牛脷就無乜牛脷味, 唔知係唔係因為已經食到成口茄汁總括嚟講, 我或者會再幫襯嘅,
優:
缺:
算啦, 老公照食
- 我叫果個都唔好得去邊, 就係蕃茄煎牛脷意粉
唔知係食緊茄汁定意粉, 但係汁一定多過啲粉
牛脷就無乜牛脷味, 唔知係唔係因為已經食到成口茄汁
總括嚟講, 我或者會再幫襯嘅, 但就一定只會試網友推介果幾款, 其他嘅, 不試也罷..