龍島 Lucullus 📍元朗朗日路8號形點II 1樓A137號舖收爐前收到同事買嚟為我哋打氣嘅龍島蛋糕,我揀咗至愛嘅拿破崙蛋糕嚟食,居然有驚喜喎! 💰$58香芋麻糬拿破崙蛋糕 🍰我揀咗呢款香芋麻糬拿破崙蛋糕,雖則佢係叫蛋糕,但佢係無海棉蛋糕嘅成份,主要都係芋泥、忌廉同兩款唔同口感嘅麻糬。我一向都唔係麻糬fans,但出奇地唔討厭呢款麻糬,尤其係白色嗰款,好有咬口!最正嘅地方係佢三層又厚又脆嘅酥皮,開正我嗰瓣!之前食過龍島好幾次,都係覺得佢偏甜,但呢款拿破崙好正,令人喜出望外! 💰$58芒果拿破崙蛋糕 🍰同我揀嘅嗰款唔同,呢款係無麻糬嘅,所以口感都無咁豐富。同事話芒果唔會酸,亦唔係人工甜,加上厚厚嘅酥皮同清新嘅忌廉,真係一流!
龍島 Lucullus
📍元朗朗日路8號形點II 1樓A137號舖