2018-11-13
呢日黎到帝都酒店既 2+2 café食佢地既自助晚餐,今次以龍蝦、鮑魚、雪燕呢d矜貴食材做主題,感覺幾高質喎😏一黎到就見到款式多樣既沙律吧😆,仲有為呢次主題推出既柚子鮑魚絲沙律、雪燕南瓜鴨胸沙律、芝麻醬凍烏冬(配花膠/海參/鮑魚)等,幾有特色喎🤔!凍盤選擇亦有齊凍蝦、青口、龍蝦鉗、蟹腳等,可以先食一輪開開胃先~另外仲有一大盤既魚生飯同十幾款壽司、凍肉拼盤!主菜方面,最吸引K既係佢地既薑葱鮑魚炒蠔,有原粒鮑魚同大大隻既金蠔😋,必食!另外鮑魚雞粒炒飯都幾惹味嫁🤣,仲有火灸龍蝦、磯燒海鮮、咖哩、牛扒、燒雞等😆每位客人都有一個牌仔,可以去Counter換一盅鮑魚雪燕蟹黃羹,同樣有原粒鮑魚係裏面🤗用餐中途會有響鈴聲,呢個時候你就要留意啦!因為即將有特色表演,吖,係特色菜式先岩😏,分別係玩哂火既火餡雪山蛋糕😍,裏面仲要係haagen dazs雪糕🤞,同埋龍蝦包!出去相機食完就要再慢慢嘆啦~甜品區就最令K心心眼啦,一整列既甜品造型十分吸睛😝,蛋糕用左星空主題,感覺好浪漫呢!K好鐘意佢地個朱古力溶岩蛋糕,朱古力味道濃郁,口感偏向Browine既實在,又配有朱古力漿既細緻!仲有一款芒果椰子西米慕絲蛋糕,
甜品區就最令K心心眼啦,一整列既甜品造型十分吸睛😝,蛋糕用左星空主題,感覺好浪漫呢!K好鐘意佢地個朱古力溶岩蛋糕,朱古力味道濃郁,口感偏向Browine既實在,又配有朱古力漿既細緻!仲有一款芒果椰子西米慕絲蛋糕,裏面有層類似雪芭既夾心,幾refreshing😛,haagen dazs既雪糕都有6款口味揀😁,仲可以有即製窩夫,芝士蛋糕、卷蛋、糯米糍、迷你撻、雞蛋布丁、拿破崙…甜品控係呢度失控我係唔會怪你既😎😎仲唔快d tag你個fd試下呢個,性價比咁高既Buffet?