2017-10-22 84 瀏覽
跟太太去銅鑼湾,行吓行吓去到她以前工作附近的地方, 水星街有很多食店! 我地揀咗食西餐!小店格局,地方不算大,但有卡座!地方佈置很清雅!点餐啦,餐廳是晚推介龍蝦dinner set,我太太就一於試吓喎!套餐包括前菜-意大利雲吞, 龍蝦湯,主菜lobster Risotto, 我太太就話很好味,意大利米也煮得軟梗適中,口感不錯!我就散叫咗西班牙黑毛豬鞍,餐廳可以讓顧客加60元轉咗做套餐, 咁就有餐湯,沙律菜,甜品和咖啡/茶.沙律菜很新鮮加配两件梨片,很爽,開胃之前菜!南瓜忌廉湯, 南瓜味很突出,再配件餐包,美味啊!我的主菜西班牙黑毛豬鞍, size颇大,厚肉,但肉質颇嫩,很有碳燒香味,配燒汁,伴菜,很好吃!我叫咗一杯餐廳的House Red Wine - Merlot哈哈,乾了杯才記得影相, 但啱我口味,配那件黑毛豬鞍,好夾呀!還有Brownie甜品,和即磨咖啡,4個course.好满足!

小店格局,地方不算大,但有卡座!
地方佈置很清雅!

点餐啦,餐廳是晚推介龍蝦dinner set,
我太太就一於試吓喎!

美味啊!

我的主菜西班牙黑毛豬鞍, size颇大,
厚肉,但肉質颇嫩,很有碳燒香味,配燒汁,
伴菜,很好吃!

• 西班牙黑毛豬鞍