2022-06-25
依家2餸飯🍱開到周圍都係,真係五花八門,有d sale平,有d sale大件夾抵食,有d貴精不貴多,今日聽朋友講2餸飯竟然有龍蝦🦞/鮑魚/扇貝,唔係親眼見到都唔信。咁就決定今晚加餸。兩餸飯 $30/三餸飯 $35淨一餸 $40/淨兩餸 $40魚兩餸飯 $45 / 淨魚餸 $40龍蝦伊麵 $78新鮮龍蝦🦞伊麵:我開頭都以為睇錯,2餸飯有龍蝦🦞揀?仲要係$78就有,緊係要試下,對自己好d。龍蝦好大隻,好彈牙爽口,食得出係新鮮食材,好鮮甜。梅菜🐖扣肉:基本上好多時我見到賣2餸飯既有梅菜扣肉我都會點,因為梅菜扣肉做得好食,其他餸都唔會差得去邊,扣肉入口即溶,梅菜帶甜味,係我鍾意既口味。酸甜骨🍗:佢地既肉排冇用鬆肉粉拿過,醃得好入味,老細仲同我地講佢地d小菜係少量少量咁炒,唔係撈出黎,好夠鑊氣,食落口先知原來同我地平時出邊食有咁大分別,係唔同d,好食好多。豆豉蒸倉魚🐟:條倉魚🐟好大條,蒸既火喉剛剛好,老婆係食魚專家,都對佢有讚冇彈。蜜汁薯仔雞翼🐓:個份量都幾多,蜜汁甜甜地好開胃。總結:冇諗過兩餸飯都可以咁出色,有咁多海鮮選擇,仲要係平民價。抵食👍
兩餸飯 $30/三餸飯 $35
淨一餸 $40/淨兩餸 $40
魚兩餸飯 $45 / 淨魚餸 $40
龍蝦伊麵 $78
蜜汁薯仔雞翼🐓:個份量都幾多,蜜汁甜甜地好開胃。